Keresőoptimalizálás

Végre elkészült a vadiúj, modern céges weboldalad. Tehát minden szép és jó, innen már ömleni fognak a vevők. Sajnos ez azonban nem ilyen egyszerű. A valóság sokkal inkább az, hogy a vevők alig-alig találnak meg. Azt a keveset is csak tengernyi reklámkampány pént elégetésével tudod biztosítani. Sőt, legrosszabb esetben azt sem tudják, hogy egyáltalán létezel.

keresőoptimalizálás seo

Foglalkoztatnak a következő problémák?

A keresőoptimalizálásról röviden

Mi a keresőoptimalizálás?

A keresőoptimalizálás (Search Engine Optimization – rövidítve SEO) a weboldal keresőmotorokban való megjelenésének javítását jelenti „normál” avagy nem fizetett keresési eredményekben. – a Wikopedia definíciója szerint.

A keresőoptimalizálásnak az a lényege, hogy a weboldalunkat úgy alakítjuk ki, hogy egyrészt annak tartalmát a különböző keresőszolgáltatások fel tudják dolgozni. Másrészt, az adott weboldalt mások előtt jelenítse meg a keresők találati listájában a beállított fontosabb kulcsszavakra, illetve keresési kifejezésekre. Magyarországon elsősorban mindenki a Google-re koncentrál és optimalizál, ami nem véletlen, hiszen a 97%-os részesedésével ez a piacvezető keresőmotor. A továbbiakban én is a Google-re fogok koncentrálni.

Miért van szükség keresőoptimalizálásra a vállalkozásodnak?

Mivel a felhasználók, ha bármilyen kérdésük, vagy problémájuk adódik, akkor a keresőkben kulcsszavak alapján keresnek, ezért fontos a minél jobb helyezés elérése. Ha nem akarsz az év 365 napján folyamatosan hirdetni azért, hogy egyáltalán megtaláljanak az ügyfeleid, akkor megkerülhetetlen a SEO.

Mire alkalmas a keresőoptimalizálás, és mire nem?

A SEO előnyei közé tartozik az, hogy költséghatékony, hiszen nem reklám eszköz, nem kell minden egyes kattintás után fizetni. Komoly presztízs értékkel bír a vállalkozás számára, ha a rá jellemző releváns kulcsszavak esetében a találati lista elején szerepel. Elindításához csupán egy kezdeti komoly befektetés szükséges, majd később – optimális esetben – már csak kisebb ráfordítást igényel.

A SEO hátrányai közé tartozik, hogy csak közép, de inkább hosszú távon lehet erre építkezni, mert akár több hónapba is beletelik, mire komoly eredményeket tudunk elérni.

Ahhoz, hogy sikeresek legyünk a keresőoptimalizálásban, meg kell érteni a Google “gondolkodásának” logikáját. A Google körülbelül 200 fő-szempontot vizsgál, amelynek al-pontjai miatt a valós szám 10.000-ra tehető. A keresőoptimalizálás három egymásra épülő pilléren nyugszik.

A keresőoptimalizálás röviden: befektetés a jövőbe

Az alábbi területeken tudok segíteni

Technikai SEO

A technikai SEO a weboldal keresőbarát felépítését jelenti. Magyarán azt, hogy a weboldalon lévő tartalmakat - szöveg, képek, videók - a Google olvasni és helyesen értelmezni tudja. Mert lehet neked a világ legjobb tartalmad, frissítheted akár naponta többször is a weblapodat, ha a Google nem érti, hogy mit akarsz közölni, akkor ajánlani sem tud a reménybeli ügyfeleid felé.

Mérés

Mindaddig, amíg nem tudod, hogy kik, honnan, mikor, illetve konkrétan mi iránt érdeklődve látogatják a weboldalad, addig teljesen vak vagy. Így sem hatékonyan, sem költségtakarékosan nem tudsz megfelelően reagálni a piac kihívásaira. Ebben segít a Google Analítics, illetve a Google Search Consol.

Lokális SEO

A legtöbb KKV esetében teljesen fölösleges globális, vagy országos keresőoptimalizálásban gondolkodni, hiszen csak egy adott városban, vagy régióban szolgáltat. Éppen ezért cél itt pont az, hogy az adott területen élő pontenciális ügyfelek megtaláljanak, lehetőleg a területen lévő kunkurenciát megelőzve. A weboldal helyes beállításai mellett erre a legjobb eszköz a Google Cégem szolgáltatás.

On-site és onpage SEO

Az on-site (teljes weboldal), illetve a onpage (egy-egy al-oldal) optimalizálása kiemelkedően fontos a keresőoptimalizálás során. Viszont ennek aránya és mértéke minden KKV esetén eltérő lehet.

Meggyőtél, dolgozzunk együtt!

Gyakran felmerülő kérdések

Mielőtt kérdeznél, kérlek nézd meg az alábbiakat.

Soktényezős kérdés, hiszen nem mindegy, hogy egy szolgáltatást bemutató weboldalról van szó, vagy mondjuk egy webshop-ról. Általában 3-6 hónap a minimális idő, amely után kezdenek látszani az eredmények.

Ha weboldalad az egyik nyílt tartalomkezelő rendszer (CMS – content management system) segítségével készült, mind pl WordPress, akkor biztosan.

Az egyedi, saját fejlesztésű rendszerek esetében már lehetnek gondok.

Erre nincsen egzakt válasz. Függ attól például, hogy új, vagy régi weboldalról van szó, mekkora a verseny az adott iparágon belül, milyen a konkurencia, és még számos egyéb tényező is szerepet játszik. Itt mindenképpen szükség van egy konzultációra, hogy erre konkrét választ udjak adni.

Tömören: nincs.

Kicsit hosszabban, maga a Google is óvatosságra int azoktól a SEO „szakemberektől”, akik bármilyen garanciát vállalnak.

Ennek egyik oka a keresők algoritmusainak rendszeres frissítése. Ugyanis, a közhiedelemmel ellentétben, nem x évente vannak algoritmus frissítések, hanem sokkal inkább naponta, a Google rendszeresen módosítja a keresőjét.

A szerződések 99,99% elektronikus úton kötődnek az eszerzodes.hu rendszeren keresztül. Az eszerzodes felületén kötött szerződések teljesen megfelelnek a hatályos magyar és európai jogszabályoknak. Amennyiben elfogadtad az árajánlatomat, kapsz egy email-t, hogy elkészült a szerződésed. Ezt te bármikor meg tudod tekinteni és alá tudod írni bármilyen okostelefonon, tableten, vagy számítógépen.

A szerződést megkötését követően, az abban foglalt megállapodás szerint egy online díjbekérő számlát küldök a Billingo számlázó segítségével. Az összeg beérkezése a kezdő feltétel a munka elkezdésének.

A konzultációk elsődleges színtere az online térben zajlik a Google Meet, vagy a Skype segítségével.

A munka elsődleges kapcsolattartási színtere az email, mert „a szó elszáll, az írás megmarad” elvet követem, amely mindkét felet megkíméli az esetleges félreértésektől.